KATTENLUIKJES

recite-1aab0se

Ik sprak laatst een goede vriendin van mij en vroeg hoe het met haar was. “Ja, heel goed hoor”, zei ze. “Soms wel lastig als je geen stok achter de deur hebt. Ik ben continu op zoek naar kattenluikjes.”

Ik hoorde deze uitdrukking eigenlijk voor het eerst, maar had helaas direct herkend waar het om ging. Goh wat houd ik van die kattenluikjes soms. Ik zit dan zo tegen een berg actiepunten aan te hikken. En dat terwijl ik weet dat het in een uurtje is uitgevoerd, misschien zelfs sneller!

Nu dus ook…

Het blijft zo in mijn hoofd draaien dit uitstelgedrag, dat ik het maar van me af schrijf. Net als een mooi lied dat blijft hangen, gewoon tien keer achter elkaar afspelen en je bent het kwijt.

Ik merk nu al dat het oplucht en maak een klein lijstje direct op ouderwets papier dat ik in het komende uur afgewerkt moet hebben. Lekker overzichtelijk.

Na het maken van deze lijst zie ik dat ik eigenlijk geen kattenluikjes nodig heb. Plezier maken en hard werken zit bij mij in 1 pakket. Volgende keer neem ik gewoon de voordeur, dan weet ik in ieder geval zeker dat ik ervan geniet.

Wil jij ook weten hoe je je agenda als zelfstandig ondernemer toch kunt vullen met geoorloofde kattenluikjes door effectief met je tijd om te gaan?

Bel of e-mail me geheel vrijblijvend, ik help je graag!

Jolanda Rijshouwer

4-Assistance

Jolanda Rijshouwer is motivator, trainer en virtueel persoonlijk assistent. Zij stelt met originele flair de vastgeroeste verwachtingen van een secretaresse aan de orde. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het secretariële vak?  Meldt je dan hier aan voor de nieuwsbrief. Als dank ontvang je van mij een uitgebreide white paper  over het perfectioneren van je LinkedIn profiel.

 

Reageren