HR-bril?

Bril

 

“Wat een waanzinnige vacature, die baan moet ik hebben!”

Ik open onmiddellijk mijn meest recente CV en kijk waar ik het hier en daar kan bijschaven, zodat het helemaal in het gevraagde plaatje past.

Hè getver, wat moet ik nu weer verzinnen voor mijn motivatiebrief…. Eens kijken welk vakjargon ze gebruiken in de vacature, wellicht kan ik wat kopiëren en plakken.

Kijk, hier kunnen ze niet omheen: ‘a match made in heaven’ toch?

Doe jij dat ook?

Je bent niet de enige….

Maar door welke bril bekijkt de HR-manager of recruiter jouw CV? Hoe val je op tussen die lappen tekst en alle superlatieven. Bij het ene bedrijf verwachten ze een gedetailleerd verslag van jouw loopbaan. Daarnaast heb je ook organisaties die je uitdagen om je op een creatieve manier te presenteren.

Mijn tips voor jou:

  • Deel je CV met een collega-secretaresse en vraag om feedback
  • Maak gebruik van een moderne lay-out (gewoon in Word / PDF is nog steeds het meest gevraagd)
  • Maak van je motivatiebrief een pitch
  • Zet je talenten en expertise op een A4 en highlight ze vervolgens op je CV. Kun je ze niet terugvinden op de CV? Dan maak je vast te weinig reclame voor jezelf!


“Solliciteren is een topsport, daar hoort een top CV bij!”


Meer weten? Uitgebreide informatie over de training ‘Op Weg Naar Een Top-CV’ of een van de andere trainingen is te vinden op de website vinden.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het secretariële vak? Meldt je dan hier aan voor de nieuwsbrief. Als dank ontvang je van mij een uitgebreide white paper over het perfectioneren van je LinkedIn profiel.

 

Jolanda Rijshouwer is motivator, trainer en virtueel management assistent.
Zij stelt met originele flair de vastgeroeste verwachtingen van een  secretaresse aan de orde.
jolanda@4-Assistance.nl

Reageren