Te Koop: Secretaresse

34749537_l-2

 

Daar zit ik dan, genietend van mijn laatste vakantiedagen ergens vanuit een prachtige jachthaven in Nederland.

Eigenlijk sta ik al weer te popelen om aan de slag te gaan; ik heb zoveel ideeën die ik wil uitwerken. Mijn actielijst loopt over, ik weet bijna niet meer wanneer ik dit alles de komende weken ga inplannen. Ik zie dit jaar een duidelijke verschuiving in onze sector. Ik merk dat de freelancemarkt van secretaresses een stap naar volwassenheid heeft gemaakt. De panieksprongen van Bambi verdwijnen en de daaropvolgende obstakels worden tactischer als een  sterke hinde weggenomen.

Neemt niet weg dat het nog steeds hard werken is als ondernemer. Je kijkt met veel belangstelling naar je collega’s en zoekt naar nieuwe mogelijkheden om je toch te onderscheiden. Want ja, zeg nou eerlijk: de ene secretaresse is de andere niet!

Wat maakt jou nu zo speciaal? Kun jij teren op een gouden lijst van werkervaring van de afgelopen 5 jaar? Of kloppen de opdrachtgevers bij jou op de deur, omdat het werk gewoon echt geweldig geruisloos en perfect verloopt wanneer jij op kantoor rondloopt. Maar ben je net als zelfstandige begonnen dan heb je nog geen prijzenkast vol. Moeilijk hè? Wees gerust, je bent niet de enige.

Ik zie mezelf als een product. Klinkt gek, maar het helpt wel. Ik bied verschillende producten aan en kan daardoor op verschillende markten aan het werk. Ik heb een secretaresse, een trainer en een business assistent op de plank liggen tegenwoordig. Dat zijn mijn smaakmakers en de rest ligt nog in de kraamkamer, waar ze rustig doorgroeien tot een van de parels in mijn assortiment.

Ik vaar morgen verder, bestemming onbekend. Misschien duik ik morgen wel weer een nieuwe oester op. Ben benieuwd wat er in zit….

Vaar je mee?

Jolanda Rijshouwer

 

Secretarieel expert met het DNA van een kameleon, trainer en promotor van (freelance) secretaresses.

Meer weten over mijn trainingen: Top CV’s. Energy Sessions en PA Producten van 4-Assistance? Meld je aan voor mijn of kijk voor meer informatie op mijn website.

 

Reageren